stomen

Makkelijke braadkip met radijsjes

Met salade van radijsloof!

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Een supermakkelijk ovengerecht met een kleurrijke verrassing: radijs. Gooi het loof van de radijsjes niet weg, hier maak je een lekkere frisse salade van.

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de radijsjes van het loof, verwijder de worteltjes. Was de radijs en het loof grondig. Snijd de radijsjes in kwarten, kleintjes kunnen door de helft.

Hak de dragon fijn en meng met de zachte boter. Breng flink op smaak met peper en zout.

Snijd de krieltjes in tweeën of drieën, afhankelijk van de grootte.

Koken

Bestrijk de kipfilets aan beide kanten met de kruidenboter en leg in een braadslee (of ovenschaal).

Leg de krieltjes om de kipfilets heen. Zet 10-15 minuten in de oven.

Droog intussen het gewassen loof (met keukenpapier of in een slacentrifuge) en snijd of scheur klein. Was de cherrytomaten en snijd ze door. Was de komkommer en snijd in reepjes. Meng de olie, azijn en mosterd tot een dressing. Meng het loof en de groenten met de dressing.

Doe na 10-15 minuten de radijsjes bij de kip in de braadslee. Draai eventueel de krieltjes een keer, als ze erg bruin worden. Zet nog 10 minuten in de oven.

Serveren

Verdeel de kip, krieltjes en radijs over vier borden.

Serveer met de loofsalade.