stomen

Lunchsalade met eikenbladsla

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Deze salade is de perfecte vullende lunch! De krieltjes kan je voorkoken zodat je de salade mee naar je werk kunt nemen. Of maak de salade op een mooie schaal als bijgerecht!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Borstel de krieltjes schoon en snijd in tweeën of in vieren, afhankelijk van hoe groot ze zijn.

Was, droog en scheur de sla.

Laat de linzen uitlekken.

Snipper de sjalot en hak de peterselie fijn (houd een beetje achter voor de garnering).

Koken

Kook de aardappeltjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Laat uitlekken en afkoelen.

Meng de olie, azijn en mosterd tot een dressing. Voeg de sjalot, peterselie en de kappertjes toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

Meng de afgekoelde aardappeltjes met de dressing. Laat even staan.

Serveren

Leg de sla in een schaal. Verdeel de krieltjes over de sla.

Verdeel de linzen over de salade. Garneer met de achtergehouden peterselie.