stomen

Lunchmuffins mét asperge

Receptinformatie

Snack
4 personen
Lunchgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Makkelijk om te maken en superlekker! Deze glutenvrije muffins mogen, zeker tijdens het aspergeseizoen, niet missen in je lunchbox. Én met de oven die al het werk doet, hoef je maar een kwartiertje in de keuken te staan!

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui.

Schil de asperges en snijd de houtige onderkant eraf. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

Snijd de peterselie fijn en verkruimel de geitenkaas.

Koken

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak de aspergestukjes samen met de ui en een beetje peper en zout, ongeveer 5 minuten op medium vuur.

Klop ondertussen in een grote kom de eieren los samen met de room en wat zout en peper.

Laat de asperges en ui iets afkoelen en voeg deze vervolgens toe aan het ei mengsel.

Voeg hierna ook de verkruimelde geitenkaas en de fijngesneden peterselie toe.

Vet de muffinvormpjes in met een beetje olie en verdeel het mengsel er gelijkmatig over.

Bak ze 20 tot 25 minuten in de oven.