stomen

Lekker luie lasagne vol groente

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min

Voorbereiding

Koken

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180C.

Begin eerst met de bechamelsaus. Laat de boter smelten in een pannetje en roer de bloem erdoor. De bloem bak je even mee, zonder te laten verkleuren. Gier hier de melk geleidelijk bij terwijl je roert met een garde. Laat opwarmen en blijf kloppen tot er een gladde saus ontstaat. Laat dit 5 minuten garen op laag vuur. Breng op smaak met wat zout en peper en houdt de pan apart.

Was alle groentes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in repen. De aubergine en courgette snijd je in plakken in de lengte, met de schil er nog aan. De ui snijd je in grove parten. De tomaten snijd je in plakken en laat je uitlekken op een stukje keukenrol.

Leg de plakken aubergine en courgette op een keukenrol en besprenkel met zout. Draai ze na tien minuten om op een nieuwe laag keukenrol en besprenkel de andere kant met zout. Het zout trekt het vocht uit de plakken, zodat ze straks makkelijker grillen.

Koken

Zorg ervoor dat de grillpan goed warm is. Grill de plakken en repen groente aan elke kant ongeveer 5 minuten. Leg de gegrilde groente vervolgens op een bord. Bestrooi de groentes met zout, peper en de Italiaanse kruiden.

Pak een ovenschaal en begin met het opbouwen van de lasagne. Begin met een laagje tomatensaus, leg hier lasagnevellen op. Bestrijl deze met wat saus en 1/3 van de gegrilde groentes. Bedek weer met lasagnevellen. Bestrijk deze met ricotta. Bestrooi met zout, peper, en Italiaanse kruiden en bedek weer met een laag lasagnevellen. Maak zo nog 2 lagen met groenes, saus en lasagnevellen. Op de laatste laag verdeel je de bechamelsaus.

Bestrooi de ovenschaal vervolgens met de parmezaanse kaas. Zet de lasagne in het midden van de oven voor 30 minuten.