stomen

Krokante uienringen met kaasburgers

Receptinformatie

Burgers
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snijd de uien in grove ringen. Wentel de uienringen één voor één door de maïzena.

Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de uienringen om en om in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Haal de uienringen voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier. Breng de uienringen op smaak met een beetje zout.

Snijd het brood fijn. Kluts de eieren in een grote kom. Pluk en hak de peterselie fijn.

Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de kropsla van de kern. Halveer de cherrytomaten. Snijd de broccoli in roosjes.

Snijd de broccoli in roosjes.

Koken

Meng de kaas, het brood, paneermeel en peterselie door de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kneed alles goed door en vorm er gelijke burgers.

Bak de burgers om en om goudbruin en krokant in circa 4 minuten in dezelfde olie als de uienringen. Haal de burgers voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier. Breng de burgers op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, mangochutney en de currypasta.

Kook de broccoli in circa 3 minuten beetgaar en giet af.

Meng in een grote kom de broccoli, de kropsla, cherrytomaten en de helft van de saus.

Serveren

Verdeel de kaasburgers, krokante uienringen en de salade over borden. Lepel de resterende saus over de kaasburgers.