stomen

Krokante bloemkoolkoekjes

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Sla genoeg bloemkolen in want na het eten van deze koekjes wil je niks anders meer! Serveer deze gezonde koekjes met kerriemayonaise en een salade.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Laat de kikkererwten uitlekken, pureer ze tot een glad mengsel en doe het mengsel over in een grote kom.

Pel de ui en knoflook en hak beide heel erg fijn.

Maak de bloemkool schoon en rasp deze fijn.

Schep de gehakte ui, knoflook, geraspte bloemkool en 1 eetlepel kerriepoeder door het kikkererwtenmengsel. Klop de eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Vorm van het deeg koekjes van elk 50 gram, druk ze een beetje plat en leg ze op een met bakpapier bekleed bord. Zet de koekjes 10 minuten in de koelkast om een beetje op te stijven.

Roer de mayonaise, creme fraiche en de rest van de kerriepoeder tot een sausje.

Koken

Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de koekjes (in porties) in 5 tot 7 minuten krokant.

Laat ze voor serveren even uitlekken op keukenpapier.

Serveren

Serveer de koekjes met de kerriemayonaise en serveer er een lekkere groene salade bij.