stomen

Koolraapsoep met appel

Lekker met Elstar of Granny Smith!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

De koolraap is een echte najaarsgroente en past dus perfect in een warm soepje. Appeltje erbij voor een zoete twist en jouw nieuwe favoriete herfstsoepje is geboren.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de koolraap, ui en appels. Snijd alles in kleine blokjes.

Snijd een kwart tot de helft van de prei in dunne ringen en was (bewaar de rest voor een ander gerecht).

Kook 1 liter water en los de bouillonblokjes hierin op.

Koken

Bak de preiringen in een klein beetje van de boter, tot deze zacht zijn. Zet even apart.

Smelt de boter in een ruime pan op matig vuur. Bak de groenten aan tot de ui glazig is (ongeveer 5 minuten).

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Zet het vuur uit en voeg de room en honing toe. Pureer met een staafmixer. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren

Schep de soep in kommen en garneer met prei.

Serveer met wat lekker (stok)brood.