stomen

Kommetje vol lentegroenten

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Heerlijke kleurrijke lentegroenten geserveerd op smakelijke gebakken rijst. Makkelijk en snel te bereiden. Serveer dit gerecht in een kom en lepel deze lekker comfortabel op schoot op.

Voorbereiding

Koken

Serveren

strawberry zomerfruit blueberry-single redberry Zomerfruit van 's ochtendsvroeg tot in de late uurtjes
blueberry raspberry

Voorbereiding

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

Maak de courgette en wortels schoon en snijd in blokjes.

Snijd de broccoli in kleine roosjes (bewaar de steel om soep van te maken)

Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de lente-ui in ringetjes.

Koken

Verwarm olie in een wok. Fruit de ui en de knoflook. Roerbak hierin de gekookte rijst op hoog vuur.

Voeg de broccoli toe en roerbak mee. Doe hetzelfde met de champignons en vervolgens met de wortel, erwtjes en de courgette, totdat alle groenten gaar zijn.

Voeg wat sojasaus toe en doe de lente-ui erbij. Roer goed door.

Serveren

Verdeel het groentenmengsel over vier kommen. Serveer direct.

Als je van pittig houdt, kun je nog wat chilisaus erop doen.