stomen

Kleurrijke noedels

Vol groente!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Hmm! Oosterse kleuren en geuren in dit wokgerecht met lekker veel groenten én zelfgemaakte pindasaus. Een feestje op je bord!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Snijd de kip in reepjes.

Was en snijd de Chinese kool, de prei en de paprika’s in dunne reepjes.

Hak de kruiden fijn en de knoflookteen in stukjes.

Koken

Doe de pindakaas, 3 eetlepels water, de sojasaus en de knoflook in een keukenmachine of blender. Voeg 1,5 eetlepel honing toe. Voeg het sap van één helft van de limoen toe. Houd je van pittig? Doe er dan wat chilisaus of sambal bij.

Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad geheel. Voeg dan de noten toe en mix zodat er nog stukjes noot zichtbaar zijn.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.

Braad de kip rondom goed aan en breng op smaak met peper en zout. Roerbak op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak mee.

Voeg ook de paprikareepjes toe. Roerbak als laatste de kool en driekwart van de peterselie kort mee.

Serveren

Verdeel de noedels over vier diepe borden.

Verdeel de pindasaus over de noedels.

Schep op elk bord een deel van het groentenmengsel. Garneer met de rest van de peterselie en een partje limoen.