stomen

Kip in oranjesaus

Lekker met een frisse salade!

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

strawberry zomerfruit blueberry-single redberry Zomerfruit van 's ochtendsvroeg tot in de late uurtjes
blueberry raspberry

Voorbereiding

Laat de kip in water met het bouillonblokje, op een matig vuur in ongeveer 15 minuten voorgaren. En giet vervolgens af.

Maak de ui schoon en rasp deze op een grove rasp, maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak ook de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.

Koken

Verwarm de olie in een grote sauspan, fruit hierin de geraspte ui samen met de knoflook goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en laat ze 2 minuten meegaren.

Voeg de tomatenketchup, 4 eetlepels Worcestershiresaus, de azijn, bruine suiker en sambal toe. Laat dit op een hoog vuur iets inkoken en het zuur van de azijn verdwijnen.

Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenblokjes toe laat ze even mee warmen en pureer de saus dan met een staafmixer, voeg de voorgegaarde kippenpootjes toe.

Maak de kip in oranjesaus verder op smaak met versgemalen peper, zout en wat Tabasco.