stomen

Bewaar je favorieten in je Verse Oogst profiel

Maak profiel aan Inloggen Sluiten

Kip in oranjesaus

Lekker met een frisse salade!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Ingrediënten

4 personen
Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Wat vond je van dit gerecht?

Voorbereiding

Laat de kip in water met het bouillonblokje, op een matig vuur in ongeveer 15 minuten voorgaren. En giet vervolgens af.

Maak de ui schoon en rasp deze op een grove rasp, maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak ook de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.

Koken

Verwarm de olie in een grote sauspan, fruit hierin de geraspte ui samen met de knoflook goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en laat ze 2 minuten meegaren.

Voeg de tomatenketchup, 4 eetlepels Worcestershiresaus, de azijn, bruine suiker en sambal toe. Laat dit op een hoog vuur iets inkoken en het zuur van de azijn verdwijnen.

Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenblokjes toe laat ze even mee warmen en pureer de saus dan met een staafmixer, voeg de voorgegaarde kippenpootjes toe.

Maak de kip in Oranjesaus verder op smaak met versgemalen peper, zout en wat Tabasco.