stomen

Japanse varkenshaas met paprika

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd intussen de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Pers het teentje knoflook. Verwijder het groene deel van de lente-uitjes en snijd het witte deel in 2 cm grote stukken. Snijd de varkenshaas in dunne plakken.

Koken

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de varkenshaas ca. 5 minuten.

Voeg de paprika, knoflook en lente-ui toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee. Roer de sojasaus, sherry en honing door elkaar en blus hiermee het gerecht af. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveren

Verdeel de rijst en Japanse varkenshaas over 4 borden.