stomen

Indische bloemkool curry

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en spoel schoon onder koud stromend water.

Doe de bloemkoolroosjes in een pan en voeg er warm water aan toe tot ze net onderstaan. Voeg wat zeezout en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in ongeveer 4 à 5 minuten.

Pel ondertussen de tomaten. Verwijder de zaadlijsten en hak grof.

Smelt de boter in een pan en kleur hierin de fijngesnipperde ui en knoflook goudbruin. Rasp de gember en voeg samen met een snuifje komijn, de currypasta en de geconcentreerde tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken op een laag vuur.

Voeg de tomaten toe en laat zachtjes stoven. Voeg de kokosmelk en een snuif cayennepeper toe en laat alles 5 à 6 minuten zachtjes sudderen tot de saus mooi is ingedikt.

Kook ondertussen de rijst gaar met de limoenbladeren volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat alles nog enkele minuten zachtjes sudderen.

Werk af:

Breng de bloemkoolcurry op smaak met wat limoensap en zeezout. Werk af met grof gehakte koriander en serveer met de rijst.

Werk af:

Breng de bloemkoolcurry op smaak met wat limoensap en zeezout. Werk af met grof gehakte koriander en serveer met de rijst.