stomen

Indiase spitskool met kardemomrijst

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel en snipper de uien. 

Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.

Snijd de spitskool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de spitskool in reepjes.

Snijd de kipfilet in blokjes. 

Koken

Breng een pan met water en de kardemompoeder aan de kook. Kook de rijst in het kardemomwater gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de uien, mosterdzaad en de kurkuma circa 2 minuten.

Voeg de spitskool en de rode peper aan de pan met ui toe en bak in circa 6 minuten gaar.

Voeg de geraspte kokos toe en bak circa 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verhit in een hapjespan een scheutje olie en bak de currypasta circa 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak in circa 4 minuten goudbruin en gaar.

Voeg de yoghurt aan de pan met kip toe en breng het geheel aan de kook. Laat circa 4 minuten koken.

Snijd de bosui in ringetjes. Roer de bosui erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de kardemomrijst, Indiase spitskool en de curry-kip over borden.