stomen

Indiase pizza’s met kruidige aubergine

Receptinformatie

Pizza
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Hak de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/koriander">koriander</a> fijn. Meng in een hoge kom de helft van de koriander, het sap van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/limoen">limoen</a> en de kikkererwten. Pureer de kikkererwten met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pel en snipper de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/rode-ui">ui</a>. Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn. Schil en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/gember">gember</a> fijn. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/aubergine">aubergine</a> in blokjes. 

Koken

Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de naanbroden met de kikkererwtenpuree en bestrooi met de oude kaas. Bak de naanbroden in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/sperziebonen">sperziebonen</a> en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen circa 3 minuten. Giet de sperziebonen af.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, cayennepeper en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg er een scheutje water aan toe en bak nog twee minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak circa 2 minuten mee. Roer de resterende koriander erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de Indiase pizza’s over borden en verdeel de groenten over de pizza’s.