stomen

Indiase amandelcurry met kip en paprika

Receptinformatie

Curry
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Pel de ui en snipper deze fijn.

Pers het teentje knoflook.

Maal de amandelen (of hak ze fijn).

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Koken

Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui met paprika, knoflook, amandel, kerriepoeder en het kaneelstokje toe en bak deze ca. 3 minuten mee.

Voeg de crème fraiche en bouillon toe en laat de saus ca. 5 minuten afgedekt koken. Verwijder het kaneelstokje en breng de amandelcurry op smaak met zout en peper.

Serveren

Verdeel de curry over de boorden en serveer warm.