stomen

Hussel van aardappel en bloemkool met kippenlevertjes

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Snijd de bloemkoolroosjes in vieren. Snijd de uitjes in ringen, duw de ringen los. Halveer de champignons. Maak de kippenlevertjes schoon en halveer ze. Stroop de blaadjes van de takjes tijm.

Koken

Leg de bloemkoolroosjes in een kookpan, schenk er 2 dl water op. Breng het water op hoog vuur snel aan de kook en kook de bloemkool 5 minuten. Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand van de wok erin. Schep de krieltjes er in en bak de krieltjes onder regelmatig omscheppen goudbruin en bijna gaar in 10 minuten. Voeg de rookspekreepjes toe en bak ze wat ui. Voeg de uienringen toe en roerbak 3 minuten.

Voeg de kippenlevertjes toe en roerbak 3 minuten. Voeg de champignons en tijm toe en roerbak 5 minuten, tot de champignons vocht los laten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak nog 2 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.