stomen

Hollandse salade met karnemelksaus

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Breng de aardappels op smaak met nootmuskaat.

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel en snijd de eieren in partjes.

Was en pluk de sla. Giet de kapucijners af en spoel ze schoon. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de radijsjes in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen. 

Koken

Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit. Voeg de bloem toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje versgemalen peper.

Meng in een grote kom sla, kapucijners, komkommer, radijsjes, uien en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Knip de tuinkers los.

Serveren

Verdeel de aardappels over borden. Verdeel de salade over de aardappels, leg de eieren erop, lepel de saus er royaal overheen en strooi de tuinkers erover.