stomen

Het leven is een grote uitdaging: tuinbonen salade – waarom niet!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Tuinbonen moet je eerst doppen, voordat ze ongeveer 12 minuten kunnen koken in water, het liefst met een beetje melk. Reken 500 gram tuinbonen voor een portie voor één persoon.

Zet een kop thee voor jezelf, rustgevende muziek aan en installeer jezelf aan tafel. Dop de tuinbonen … en klaar ben je 

Schil de aardappelen kook ze gaar.

Bak de koteletjes met een klontje boter of olie op een matig vuur bruin en gaar.

Gedopte, gekookte, gare bonen, tomaat, ui en komkommer in een saladekom mengen. Knoflook, peterselie, citroensap en olijfolie er doorheen scheppen. Op smaak brengen met komijn, zout en peper. De salade kan koud of op kamertemperatuur geserveerd worden.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge