stomen

Herfstsalade

Lekker in de herfst!

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Salades alleen voor de zomer? Deze lauwwarme salade met paddenstoelen is juist op zijn lekkerst in de herfst! Kies voor nootachtige of kruidige donkere paddenstoelen, dan krijg je een heerlijke smaakexplosie.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Was, droog en scheur de eikenbladsla.

Boen de paddenstoelen voorzichtig schoon en snijd in plakken.

Snipper de ui, pers de knoflook en ris de blaadjes van de tijm.

Rooster wat pijnboompitten goudbruin. Zet apart.

Koken

Smelt de boter in de pan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en tijm toe en bak tot het vocht van de paddenstoelen verdampt.

Meng de olie en balsamicoazijn tot een dressing.

Serveren

Verdeel de sla over een grote schaal. Verdeel de warme paddenstoelen over de sla.

Brokkel de geitenkaas over de salade. Garneer met de pijnboompitten.

Serveer direct.