Receptinformatie
Salades alleen voor de zomer? Deze lauwwarme salade met paddenstoelen is juist op zijn lekkerst in de herfst! Kies voor nootachtige of kruidige donkere paddenstoelen, dan krijg je een heerlijke smaakexplosie.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Was, droog en scheur de eikenbladsla.
Boen de paddenstoelen voorzichtig schoon en snijd in plakken.
Snipper de ui, pers de knoflook en ris de blaadjes van de tijm.
Rooster wat pijnboompitten goudbruin. Zet apart.
Koken
Smelt de boter in de pan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en tijm toe en bak tot het vocht van de paddenstoelen verdampt.
Meng de olie en balsamicoazijn tot een dressing.
Serveren
Verdeel de sla over een grote schaal. Verdeel de warme paddenstoelen over de sla.
Brokkel de geitenkaas over de salade. Garneer met de pijnboompitten.
Serveer direct.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.