stomen

Herfstige pompoensoep met appel en gember

Door Eef Kookt Zo!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Een heerlijke herfstige soep met groente en fruit uit het seizoen van Eva van Eef Kookt Zo! Een feestje in een kom!

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Was de appels en de pompoen en snijd ze in blokjes (verwijder vruchtvlees/ klokkenhuis).

Snipper het uitje.

Snijd de knoflookteentjes fijn.

Koken

Doe een beetje olie in een pan. Fruit het uitje samen met de knoflook, gember en nootmuskaat even kort aan tot het lekker gaat ruiken.

Doe dan de pompoen samen met het blokje kippenbouillon (even verkruimelen) in de pan en stoof dit kort.

Voeg daarna de appel toe; stoof ook even mee en schep af en toe om.

Doe vervolgens het water en de melk erbij. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de soep nu 30 minuten pruttelen.

Als de pompoen gaar is, pureer je de soep met een staafmixer en breng je deze op smaak met peper en zout. Indien nodig kun je de soep nog iets inkoken.

Serveren

Serveer de soep met een beetje room en wat pompoenpitten.

Lekker met een (volkoren) broodje en wat (zelfgemaakte) kruidenboter erbij bijvoorbeeld.

Kijk <a href="https://www.eefkooktzo.nl/pompoensoep-met-appel/ "target=_blank>hier</a> voor de hele blog!