stomen

Hè is dat zuurkool en zo lekker!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Aardappelpuree: Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Oven voorverwarmen op 200 °C. Ananas uit laten lekken en sap bewaren.

Aardappelpuree maken en laten afkoelen.

Zuurkool met ananassap en wat water in 20 minuten gaar koken, afgieten en wat af laten koelen.

Uien in koekenpan glazig bakken. Gehakt toevoegen en lekker zachtjes bruinbakken.

Voeg nu de uitgeperste knoflook, sambal naar smaak, kerrie en paprikapoeder, scheutje ketjap zout en peper toe. Dit 5 minuten laten pruttelen.

Vul de ovenschaal als volgt, laag aardappelpuree, laag zuurkool dan het gehakt/uien mengsel de ananas, dan laag zuurkool en bovenop een laag aardappelpuree.

Bestrooi het geheel met paneermeel en leg er een paar klontjes boter op. De schaal zonder af te dekken in de oven op 200 °C in ca 30 minuten heet laten worden.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!