stomen

Groentetajine met bulgur

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de courgette en de paprika schoon en snijd ze in blokjes.

Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.

Was de tomaten en snijd ze in stukjes.

Weel de rozijnen 10 minuten in heet water en laat ze goed uitlekken.

Bereid intussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Koken

Verwarm de olie in een braadpan, bak eerst de ui samen met de knoflook, voeg dan de courgette en paprika toe bak ze even mee en voeg tenslotte de tomaat toe.

Schep alles door elkaar en meng er dan de noten, rozijnen, nog wat peper, koriander en kaneel doorheen. Doe een deksel op de pan en laat de groentetajine nog ± 10 minuten stoven. Schep het eventueel een keer om.

Serveren

Serveer de groenten met de bulgur.

Tip: Vervang de noten door roergebakken kipblokjes.