stomen

Groenterisotto met Parmezaanse kaas

Ook lekker met rode kool!

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Italiaanse risotto bomvol oerhollandse groente. Niet zo'n fan van kool? Probeer het dan eens met venkel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Maak de kolen schoon en snijd ze in stukjes.

Maak de winterpeen schoon en snijd in stukjes.

Pel en snipper de ui en knoflook.

Koken

Breng 1 liter water aan de kook en verkruimel de bouillontabletten erboven.

Verhit de olijfolie in een grote pan met een dikke bodem.

Voeg de kolen, de winterpeen, de ui en de knoflook toe en fruit 3 minuten glazig.

Voeg de risottorijst toe en schep deze goed door het groentemengsel.

Voeg nu al roerend steeds een scheut bouillon toe en blijf dit herhalen tot de risottorijst beetgaar is (duurt ongeveer 20 minuten).

Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto.

Serveren

Bestrooi de risotto met de pijnboompitten en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.