stomen

Groentepaella

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggiesfirst Start met deze groentehelden, dan komt de rest vanzelf
aubergine garnering

Voorbereiding

Maak de knoflook en sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn.

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem,

Koken

Fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan maar laat ze niet bruin worden.

Voeg in een keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op.

Voeg de volgende hoeveelheid bouillon toe als alle vorige is opgenomen in de rijst.

Maak intussen de groenten schoon, snijd ze eventueel iets kleiner. Blancheer de gedopte erwtjes en de groene asperges of snijbonen kort in kokend water met wat zout.

Snijd de tomaatjes doormidden en knip de bieslook fijn.

Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte fetablokjes.

Maak de groentepaella verder op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met de fijngeknipte bieslook.

Serveren

Voeg gebakken kip, garnalen en gekookte mosselen toe voor een meer Spaanse variant.