stomen

Groentepaella

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Deze groentepaella zit, zoals je misschien al verwacht had, boordevol groenten. Deze vegetarische paella maak je met frisse cherrytomaten, paprika, snijbonen of groene asperges en fetakaas. Deze paella is net een tikje anders dan de Spaanse klassieker, fantástico!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de knoflook en sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn.

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem,

Koken

Fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan maar laat ze niet bruin worden.

Voeg in een keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op.

Voeg de volgende hoeveelheid bouillon toe als alle vorige is opgenomen in de rijst.

Maak intussen de groenten schoon, snijd ze eventueel iets kleiner. Blancheer de gedopte erwtjes en de groene asperges of snijbonen kort in kokend water met wat zout.

Snijd de tomaatjes doormidden en knip de bieslook fijn.

Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte fetablokjes.

Maak de groentepaella verder op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met de fijngeknipte bieslook.

Serveren

Voeg gebakken kip, garnalen en gekookte mosselen toe voor een meer Spaanse variant.