stomen

Groene stimpstamp

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren kook ze in kokend water met wat zout in ± 15 minuten gaar.

Maak intussen de spinazie schoon, hak ze fijn. Snijd de snijbonen in dunne reepjes en hak de ui fijn.

Koken

Kook de snijbonen in kokend water met wat zout gedurende 8 minuten. Doe de spinazie in een vergiet en schenk er kokend water over, laat het goed uitlekken.

Verwarm de boter in de melk. Stamp de aardappelen fijn met een stamper, schep de warme melk er samen met de Provençaalse kruiden, gekookte snijbonen en spinazie door.

Serveren

Serveer de groene stimpstamp met in reepjes gesneden gerookte kipfilet.

TIP: voor een vegetarische variant vervang je de kipfilet door belegen boerenkaas of roomkaas voor een romige stimpstamp.