stomen

Gnocchi met portabella en blauwe kaas

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.

Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kipfilet met een beetje zout en versgemalen peper. 

Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de portabella’s in repen. Pluk en snijd de peterselie fijn.

Koken

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipfilet in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal de kipfilet uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Verhit een scheutje olie in de pan van de kip en fruit de uien, knoflook, zongedroogde tomaten, kappertjes en de pijnboompitten circa 2 minuten.

Schenk de kookroom erbij en voeg de gorgonzola, kipfilet en de portabella’s toe. Breng het geheel aan de kook en laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.

Roer de gnocchi, sperziebonen en de helft van de peterselie erdoor en breng het op smaak met versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de gnocchi met portabella en blauwe kaas over borden en strooi de resterende peterselie erover.