stomen

Gevulde zoete puntpaprika’s met couscous

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC.

Snijd de heilbotfilet in blokjes.

Pluk en hak de peterselie.

Halveer de zoete-puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

Koken

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de komijn circa 1 minuut. Voeg de heilbotfilet toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het blokje toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot de vis uit elkaar valt.

Roer de helft van de peterselie door de visstoof en rasp de citroen (bewaar de citroen) boven de pan. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. 

Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de paprika’s met de open kant naar boven. Schep de visstoof in de paprika’s en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer de kaas in circa 8 minuten.

Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de bewaarde citroen. Meng het sap van de citroen, de resterende peterselie, doperwten en een scheut olijfolie extra vergine door de couscous. Breng de couscous op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de couscous over borden en leg de paprika’s op de couscous.