stomen

Gevulde portabella’s met risotto

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd 2 cm van de onderzijde van de asperges.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Koken

Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en zout in ca. 6-8 minuten beetgaar. Zeef het kookvocht, vang 1 liter kookvocht op en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Snijd de asperges in schuine stukken.

Verhit 2½ eetlepel boter in een pan en fruit hierin de uien. Schep de helft van de uien uit de pan in een kom.

Snijd de steeltjes uit de portabella’s, hak de steeltjes fijn en voeg ze samen met de tijm, geitenkaas en peper aan de kom met ui toe. Vul de portabella’s ermee, zet ze in een ovenschaal en verdeel de pijnboompitten erover. Bak de portabella’s ca. 20 minuten in de oven.

Voeg de rijst aan de pan met gefruite ui toe en schep de rijst op zacht vuur om tot deze doorzichtig wordt. Schenk de witte wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen.

Voeg dan scheutje voor scheutje de aspergebouillon toe. Voeg een volgend scheutje pas toe als het eerste scheutje door de rijst is opgenomen.

Kook op deze wijze de risotto in ca. 20 minuten beetgaar.

Verwarm de asperges kort met de risotto mee. Breng de risotto op smaak met de overige boter, Parmezaanse kaas, bieslook, zout en peper.

Serveren

Serveer de portabella’s op de risotto.