stomen

Gevulde portabella met paprika-tomatentapenade

Door essie healthylife.nl

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Ester van EssieHealthyLife bedacht dit recept voor een paprika-tomatentapenade. Niet alleen lekker bij de borrel, maar ook als vulling voor portabella's.

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de paprika’s en pepers open, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Snijd de tomaten doormidden.

Leg de paprika's, pepers en tomaten op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.

Ontpit de zwarte olijven.

Plaats de bakplaat in de oven en rooster de groente in 25-30 minuten. Laat dit vervolgens afkoelen.

Koken

Verwarm de oven voor op 180 graden (bij gebruik van een airfryer is dit niet nodig).

Mix de geroosterde groente in een keukenmachine met 15-20 ontpitte zwarte olijven. Breng op smaak met zeezout.

Verwijder de binnenkant van de portabella en vul met de tapenade. Bestrooi met wat geraspte kaas.

Bak de portabella's in de oven gedurende 25 minuten of in de airfryer gedurende 15 minuten op 180 graden.

Serveren

Serveer als bijgerecht of hapje bij de borrel.

Tip: je kunt de tapenade 3-4 dagen bewaren.

Kijk <a href="https://www.essiehealthylife.nl/gevulde-portobello-met-tapenade/">hier</a> voor de hele blog!