stomen

Gevulde paprikarondjes

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
30-40 min

Een hartig groente ontbijt voor in het weekend. Van de paprika maken we een soort bakjes die we vullen met allerlei lekkers. Met een eitje bovenop! Je kunt dit bijvoorbeeld ook als lunch maken en meenemen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de boven en onderkant van de paprika’s, zodat je een middenstuk van ongeveer zes cm hoog overhoudt. Verwijder de zaadlijsten en snijd het middenstuk doormidden, zodat je twee ringen van zo’n drie centimeter hoog krijgt.

Snijd de boven- en onderkanten van de paprika in ministukjes. Snijd de rauwe ham in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Koken

Verwarm een klein beetje olie in een pan en zet het vuur klein. Zet de paprikaringen in de pan, doe in elke ring wat gehakt en druk plat met een lepeltje. Zet het vuur wat hoger en braad het gehakt aan.

Haal de paprikaring voorzichtig van het gehakt af, draai het gehakt en zet de ring weer terug. Braad ook de andere kant even goed aan.

Zet de paprikarondjes met gehaktschijfjes met behulp van een spatel voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schep de paprika- en hamstukjes in de paprikaringen en druk goed aan. Breek boven elke ring een ei. Bestrooi met peper en zout.

Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het ei gaar is.

Serveren

Zet op elk bord een paprikaring.

Garneer met wat peterselie.