stomen

Gevulde foccacia

Broodje groente!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Als het buiten kouder wordt, eten we binnen lekkere warme broodjes uit de oven! Deze focaccia smaakt naar een zonnige Italiaanse zomerdag en warmt je in no-time weer op. Een uitgebreide lunch of makkelijk diner!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in grove stukken.

Snijd de paddenstoelen in plakjes en mozzarella in schijven.

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de focaccia.

Koken

Snijd de focaccia voorzichtig over de lengte in twee helften.

Besmeer de onderkant met pesto. Beleg deze met de paprikastukken.

Leg daarop 2 plakken ontbijtspek. Verdeel de schijfjes paddenstoel over de broodjes en als laatste de mozzarella.

Leg de bovenkanten erop en steek links en rechts een cocktailprikker om alles op zijn plek te houden.

Bak in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van de focaccia.

Serveren

Snijd de focaccia dwars doormidden.

Serveer een halve focaccia per persoon.