stomen

Gesmoorde venkel en boerenkool

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Mmm… deze combinatie van venkel en boerenkool is echt heel lekker. Doordat je ze smoort worden ze lekker zacht en smaakvol. Maak je maaltijd compleet met wat spaghetti!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de venkel en verwijder de stelen en het hart. Bewaar het groene loof. Snijd in fijne reepjes.

Was en snijd de boerenkool in fijne repen.

Pers de knoflook.

Koken

Laat de boter in een ruime koekenpan smelten en bak hierin de venkel. Roer de knoflook erdoor.

Snijd de citroen doormidden en pers een helft uit boven de pan. Voeg de melk en het venkelloof toe. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de boerenkool in de pan bij de venkel en doe een deksel erop. Laat ongeveer 15 minuten smoren. Roer af en toe en laat de laatste minuten het deksel eraf, zodat het vocht verdampt.

Serveren

Verdeel de groenten over de borden.

Lekker met (volkoren) spaghetti en verse worst of een varkenskarbonade erbij.