stomen

Geroosterde salade met wortel en venkel

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Roosteren is een van de lekkerste manieren om groenten te bereiden. Ze krijgen er een heerlijke smaak van. Vandaag maken we salade… uit de oven!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de bospeen schoon en snijd in de lengte doormidden. Als de wortels wat dikker zijn, snijd je de helften ook nog een keer in de lengte door.

Maak de venkel schoon en snijd in lange smalle stukken (zoals de wortel).

Snijd de ui in grove stukken, was de spinazie en laat de kikkererwten uitlekken.

Ris de blaadjes en naaldjes van de tijm en rozemarijn.

Koken

Verdeel de gesneden groenten en de kikkererwten over een bakplaat. Sprenkel er wat olie over en bestrooi met tijm, rozemarijn, peper en zout naar smaak.

Rooster 15-20 minuten totdat de groenten zacht en bruin zijn.

Meng de olie, het citroensap en de mosterd tot een dressing.

Serveren

Leg de spinazie op een schaal. Verdeel hierover de geroosterde groenten en de kikkererwten. Schik het tot een mooi geheel. Druppel de dressing over de salade.