stomen

Geroosterde pastinaak zeebaars

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Heb je iets meer tijd om te koken? Maak dan zeker deze zeebaars met aardse smaken van de pastinaak. Hiermee maak je zeker indruk aan tafel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi ze op de huidkant royaal met versgemalen peper en zout naar smaak.

Verwarm de oven voor op 190˚C.

Koken

Schil de pastinaak onder stromend water, snijd ze daarna in repen. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zout en versgemalen peper. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten tot ze gaar en wat gekleurd zijn.

Schil de worteltjes en snijd ze in kleine stukjes.

Doe ze samen met het wortelsap, de azijn, suiker en sjalotten in een ruime pan en laat met een deksel op de pan aan de kook komen. Laat dit op matig vuur door koken tot de worteltjes goed gaar zijn.

Schep de worteltjes met een schuimspaan in een keukenblender, doe er een scheutje van het vocht bij, de 125 gram Boursin en 2 eetlepels crème fraiche. Doe de deksel er goed op en voor de zekerheid nog een keukendoek.

Schenk een paar druppels olie in een antiaanbakpan, leg de filets in de pan met de huidkant naar beneden. Bak de filets of middelhoog vuur tot dat deze goudbruin en krokant zijn. Draai vlak voor de filets uit de pan komen op het vlees kant en daarna uit de pan.

Serveren

Serveer de zeebaars samen met de geroosterde pastinaak en de créme van bospeen.