stomen

Geroosterde Mediterrane bloemkool

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon, verwijder de bladeren en rasp dan de hele bloemkool op een grove rasp. Hak de sjalotjes samen met de knoflook heel fijn.

Koken

Verwarm wat olie, fruit hier eerst de sjalot met knoflook iets bruin in, voeg dan de geraspte bloemkool toe en rooster de groenten op een matig vuur al omscheppend gaar en goudbruin.

Hak intussen de tomaatjes samen met de kappertjes, noten en peterselie iets fijner. Schep dit mengsel tenslotte door de geroosterde bloemkool en maak het geheel verder op smaak af met versgemalen peper.

Serveren

Heerlijk met in de schil gebakken aardappelen.

TIP: bak 4 ansjovisfilets mee!