stomen

Geroosterde bloemkool (op Oosterse wijze)

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwijder de stronk en blaadjes van de bloemkool, blancheer de hele bloemkool gedurende 10 minuten in een ruime pan met kokend water en zout. Spoel de bloemkool af met koud water.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Pers de knoflookteentjes uit, roer dit samen met de koriander, gemberpoeder, het sap en rasp van de citroen door de yoghurt. Hak de hazelnoten fijn.

Koken

Doe de bloemkool in een grote, met wat olie ingevette, ovenschaal. Rooster de bloemkool in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin.

Schep het yoghurtmengsel na 25 minuten op de geroosterde bloemkool en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Zet dit nog 5 minuten terug in de hete oven.

Serveren

Serveer met gekookte krieltjes en gegrilde lamskoteletjes.

Ook lekker om de bloemkool in kleine roosjes de verdelen en dan te marineren in het yoghurtmengsel.