stomen

Gepofte paprikasoep met krokante chorizo

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 250 ºC. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de paprika’s met olie. Pof de paprika’s circa 15 minuten in de oven. Haal de paprika’s uit de oven en stop ze in plasticzakjes. Knoop de zakjes dicht en laat circa 10 minuten rusten. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, peper en de paprikapoeder circa 2 minuten aardappels in blokjes. Voeg de aardappels toe en bak circa 4 minuten mee.

Schenk het water erbij en voeg de gepelde tomaten en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de soep circa 12 minuten. Roer de paprika’s erdoor en pureer het geheel met een staafmixer. Snijd de chorizo in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizo in circa 8 minuten krokant. Giet de limabonen af. Roer de limabonen, chorizo en de doperwten door de soep en warm door. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer een derde van de peterselie door de soep.

Serveren

Verdeel de soep over soepkommen/soepborden en strooi de resterende peterselie erover.