stomen

Gegratineerde portabella met Hollandse kaas

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Voorgerecht
20-30 min

Ook lekker op de barbecue. U kunt het gerecht natuurlijk helemaal voorbereiden. Of de portabella’s om en om bakken op de barbecue tot ze beginnen te garen. Een beetje laten afkoelen, bestrooien met zout en peper en bestrijken met de marinade. Vullen met de geraspte kaas. Nog even afgedekt op de barbecue tot de kaas gesmolten is.

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

De portaballa’s kort schoonvegen met een borsteltje of keukenpapier en met de duim de steeltjes voorzichtig uit de hoedjes breken. De hoed heel laten.

In een anti-aanbak koekenpan een eetlepel olie verhitten en de hoeden (eventueel met een deksel op de pan) ongeveer 10 minuten garen tot er wat vocht vrij komt.

Daarna laten uitlekken en afkoelen. 30 ml olijfolie, de peterselie, knoflook en spaanse peper in een beker doen en gedurende 1 minuut met de staafmixer tot een marinade mengen.

De oven voorverwarmen op 180°c.

Koken

De portabella’s met de bolle kant (buitenkant) naar beneden in een ovenschaal leggen. Bestrooien met zout en peper en een ruime hoeveelheid marinade over de binnenkant van de hoeden strijken. De portabella’s vullen met de geraspte kaas. De portabella’s daarna ongeveer 10 minuten gratineren in de oven op 180°c.