stomen

Gebakken zeeduivel met groene groenten

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Koken

Serveren

Koken

Kook de bloemkool gaar in een ruime pan met water, giet af. Doe de bloemkool en de room terug in de pan. Roer voortdurend en laat droog koken. Draai de bloemkool daarna fijn in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.

Snijd alle groene groenten behalve de postelein in kleine hapklare stukjes. Blancheer de groenten afzonderlijk. Dompel heel even in ijskoud water.

Maak aan beide kanten achter de vinnen een schuine snee en snijd met een stevig mes de hoofdgraat door. Leg je mes op de graat en snijd voorzichtig over de graat naar de staart. Doe aan de andere kant precies hetzelfde.

Maak tussendoor even de snijplank schoon.

Hou je mes goed vlak en maak een kleine snede in de filet tot op het vel. Druk met je vingertoppen het vel stevig op de plank en maakt tegelijkertijd korte zaagbewegingen met je mes. Pak de huid over in de hand en snijd de filet rustig los. Portioneer de zeeduivel in 4 gelijke stukken. Uiteraard kun je ook vragen of je visboer dit voor je doet!

Bak de stukken zeeduivel 4 minuten aan in een koekenpan met zonnebloemolie. Voeg boter, peter en zout toe en gaar de vis ongeveer 5 minuten verder in een oven op 100 graden.

Stoof de groente op in boter en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Leg de zeeduivel op een bord naast een mooie streep opgewarmde bloemkoolmousseline. Leg de groenten hier quasi-nonchalant bij. Garneer met wat rauwe blaadjes postelein.