stomen

Gebakken venkel met kerstomaatjes en olijven met kalkoenborst en pasta

Receptinformatie

Hoofdgerecht

Serveertip: Eerst de pasta op het bord, vervolgens de kalkoen (in dunne plakjes gesneden) en daarna de groenten. Bouw het op als een taartje :-)  

Haal de pluizige toppen van de venkel af, snijd ze fijn en doe ze in een ovenschaal. Snijd de knollen venkel in kwarten en de kwarten weer doormidden. Laat ze in gezouten kokend water 10 minuten koken.

Verwarm, terwijl de venkel staat te koken, de oven voor op 220 C en prik alle kerstomaatjes in. Haal na 10 minuten de venkel met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de ovenschaal. Kook de tomaatjes 30 seconden in het kookvocht van de venkel om de velletjes los te laten komen. Laat ze uitlekken en spoel ze af met een beetje koud water.

Pel ze en leg ze ook in de ovenschaal. Voeg de olijven, tijm en knoflook toe en strooi er peper en zout over. Giet er 2 scheuten olijfolie over en meng alles. Probeer alles netjes te verdelen zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Verdeel evt. de wijn en boter over de groenten. Bak het 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Bak de kalkoen zachtjes gaar in een koekenpan, strooi peper en zout erover.

Kook de pasta beetgaar.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!