stomen

Gebakken peer met blauwe kaas

Met walnoten en honing!

Receptinformatie

4 personen
Voorgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Of je het nou als zoetig voorgerecht of als hartig nagerecht serveert, dit recept van gebakken peer met blauwe kaas is de perfecte smaakcombinatie!

Voorbereiding

Koken

Serveren

versfestijn Diner of borrel? Maak er één Groot Versfestijn van!

Voorbereiding

Snijd van de rol bladerdeeg vier stukken van ongeveer 10x10cm

Schil de peren en snijd ze in de lengte door. Schraap de klokhuizen eruit met een theelepel.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Kluts het ei.

Koken

Leg de peerhelften met de platte kant op de bakplaat. Vouw de plakjes bladerdeeg om de bolle kant van de peer. Prik er een paar gaatjes in en bestrijk met ei. Bak 10-12 minuten met de bolle kant boven in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de peren iets afkoelen. Draai ze vervolgens voorzichtig met de bolle kant op de plaat.

Schep een theelepel blauwe kaas in elke peer. Leg noten op elke peer en druppel de honing erover. Strooi er wat tijm over.

Zet de peren nog 5 minuten terug in de nog warme oven, zodat de kaas smelt.

Serveren

Zet met de bolle kant op een bordje. Garneer eventueel met wat extra tijm en honing.

Serveer de peren lauwwarm.