stomen

Gebakken heilbotfilet met haricots verts-salade

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.

Pel en snijd de ui in ringen.

Leg een zeef op een kom en verdeel de uien over de zeef. Bestrooi de uien met zout en laat 5 minuten staan. Breng water aan de kook en schenk het water over de uien om ze zoeter te maken. Laat de uiringen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de bosuitjes in dunne ringetjes.

Snijd de heilbot in vier gelijke porties, bestrooi met een beetje zout en peper en wentel de vis door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.

Koken

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de uiteindes van de haricots verts en kook de bonen in circa 6 minuten beetgaar. Giet af, spoel koud en dep de bonen droog. 

Meng de bonen met de ui en schaaf met de kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover. Meng voor de dressing het sap van een halve citroen met de olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetjes zout en peper.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de heilbot circa 3 minuten op één kant. Draai de vis om en bak de vis nog 1 minuut. Zet het vuur uit en laat de vis in de pan liggen.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en verwarm de tomaatjes en bosuitjes een minuut. Voeg de honing en balsamicoazijn toe en verwarm 1-2 minuten op hoog vuur tot de azijn verdampt is en de tomaatjes een beetje zacht geworden zijn.

Serveren

Meng de dressing door de salade. Verdeel de pasta over borden. Verdeel de tomaten over de pasta en leg de vis erop. Serveer de salade erbij. Snijd de overgebleven helft van de citroen in parten en serveer bij de vis.