stomen

Gazpacho van wortel en sinaasappel

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Met deze oranje gazpacho zit je altijd goed. Het is dé perfecte verkoeling op warme dagen én tovert de zon op tafel op elke druilerige dag. Oh ja, en hij is ook nog eens heel erg lekker!

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Rasp de schoongemaakte wortel grof.

Kook de eieren hard, spoel ze onder koud water en pel ze, maak het teentje knoflook schoon en verwijder van het pepertje de zaadlijsten en zaadjes.

Koken

Doe 2/3 van de gekookte eieren, de knoflook, het pepertje, de wortel en azijn in een blender en hak alles fijn. Maak dit verder op smaak met versgemalen peper en wat zout.

Rasp de schil van de sinaasappels en pers ze vervolgens uit. Roer het sap bij het fijngehakte mengsel. De rasp zet je apart.

Laat de blender draaien en voeg druppelsgewijs de olie toe tot een homogene oranje gazpacho ontstaat.

Voeg de ijsklontjes toe en zet de wortelgazpacho in de koelkast tot serveren.

Hak het eiwit van het overgebleven ei en wat munt heel fijn en meng dit met de sinaasappelrasp.

Serveren

Serveer de ijskoude oranje gazpacho gegarneerd met wat fijngehakt eiwit, munt en het sinaasappelmengsel.

Tip: een heerlijke soep voor een warme dag, serveer eventueel met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.