stomen

Gazpacho van wortel en sinaasappel

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Rasp de schoongemaakte wortel grof.

Kook de eieren hard, spoel ze onder koud water en pel ze, maak het teentje knoflook schoon, verwijder van het pepertje de zaadlijsten en zaadjes.

Koken

Doe 2 gekookte eieren, de knoflook, het pepertje, de wortel en azijn in een blender en hak alles fijn, maak dit verder op smaak met versgemalen peper en wat zout.

Rasp de schil van de sinaasappels, pers ze dan uit. Roer het sap bij het fijngehakte mengsel.

Laat de blender draaien en voeg druppelsgewijs de olie toe tot een homogene oranje gazpacho ontstaat.

Laat de blender draaien en voeg druppelsgewijs de olie toe tot een homogene oranje gazpacho ontstaat.

Voeg de ijsklontjes toe en zet de wortelgazpacho in de koelkast tot serveren.

Hak het eiwit van het andere gekookte ei en wat munt heel fijn, meng dit met de sinaasappelrasp.

Serveren

Serveer de ijskoude oranje gazpacho gegarneerd met wat fijngehakt eiwit/munt/sinaasappelmengsel.

Tip: een heerlijke soep voor een warme dag, serveer eventueel met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.