stomen

Fritatta van zoete aardappel en geitenkaas

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Voorgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke plakjes en blancheer ze 7 minuten in kokend water met wat zout. Laat ze goed uitlekken.

Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de schoongemaakte paprika’s in gelijke blokjes.

Koken

Verwarm wat olie in een grote koekenpan, verdeel de aardappelplakjes over de bodem.

Klop de eieren los, voeg de verse kruiden, de geraspte geitenkaas en naar smaak versgemalen peper en zout toe, schep hier dan de overige klein gesneden groenten door en schenk dit mengsel op de aardappelplakjes.

Laat de frittata, eventueel met een deksel op de pan in ± 10 minuten gaar bakken op een laag vuur.

Serveren

Tip: je kunt eindeloos variëren met de extra toegevoegde groenten, bijvoorbeeld in de herfst paddenstoelen in plaats van paprika.