stomen

Frisse radijsjesstamppot

Met gesmoorde radijsjes

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Warme radijsjes? Ja zeker! Als je radijsjes even smoort worden ze namelijk zacht en vol van smaak. Deze stamppot wordt sowieso je nieuwe winterfavoriet.

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.

Snijd de radijsjes van het loof, verwijder de worteltjes. Was grondig en snijd de radijsjes in kwarten, kleintjes kunnen door de helft.

Was het loof grondig schoon, droog het (met keukenpapier of in een slacentrifuge) en snijd klein.

Hak de bieslook fijn.

Snijd het ontbijtspek in reepjes

Rooster de pijnboompitjes.

Koken

Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.

Verwarm de boter in een pan en bak de reepjes ontbijtspek hierin aan.

Voeg de radijsjes toe en laat 2-3 minuten smoren.

Voeg het kleingesneden loof toe aan de radijsjes en bak 2 minuten mee. Haal de pan vervolgens van het vuur.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de warme pan. Stamp ze en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met flink wat peper en de bieslook.

Leg een paar radijspartjes opzij voor de garnering. Voeg de radijs, het loof en het spek toe aan de puree en meng goed door.

Serveren

Verdeel de stamppot over vier borden. Maal er eventueel nog wat verse peper over.

Garneer met de achtergehouden radijsjes en de geroosterde pijnboompitjes.