stomen

Franse quiche met paprika en brie

Receptinformatie

Hartig
12 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Pel de ui en snipper deze fijn.

Snijd de courgette in kleine blokjes.

Pers het teentje knoflook.

Snijd de brie in blokjes.

Koken

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met knoflook, paprika, courgette en Provençaalse kruiden ca. 5 minuten. Laat de groente in een zeef uitlekken.

Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Klop in een kom de eieren met melk los.

Roer de geraspte kaas met zout en peper door het eimengsel.

Verdeel het groentemengsel en blokjes brie over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover.

Bak de taart in de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Snijd de quiche in 12 punten.