stomen

Italiaanse panna cotta met framboosjes

Makkelijk voor te bereiden

Receptinformatie

4 personen
Nagerecht
20-30 min

Ken je het Italiaanse toetje 'panna cotta'? Het betekent letterlijk 'gekookte room' en is makkelijk voor te bereiden. Krijg je visite? Maak de panna cotta lekker al de dag van te voren klaar, zo tover je zo het toetje uit de koelkast.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de frambozen en laat ze goed uitlekken.

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.

Koken

Breng in een pan met een dikke bodem de slagroom tot tegen de kook aan.

Blijf erbij en roer regelmatig zodat de room niet gaat schiften.

Voeg nu de suiker toe en roer totdat deze helemaal is opgelost.

Laat de slagroom 10 minuten op zacht vuur staan en zorg dat ze niet gaat koken.

Knijp de gelatine goed uit en roer deze van het vuur af door de slagroom totdat deze helemaal is opgenomen.

Schenk de panna cotta in 4 mooie hittebestendige glazen, laat afkoelen en zet dan de glazen 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveren

Verdeel de frambozen over de panna cotta en bestrooi ze met poedersuiker.

Leg een takje munt op de glazen.