stomen

Flammkuchen met witlof en geitenkaas

Uit de Airfryer!

Receptinformatie

Snack
2 personen
Bijgerecht
20-30 min

Flammkuchen: what’s not to love? En zeker als de topping ook nog eens extra vers is.

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof. Snijd in de lengte in dunne repen.

Schil de ui en snijd in halve ringen.

Snijd een stuk van het flammkuchendeeg, zo groot dat dit in het Airfryermandje past.

Koken

Meng de crème fraîche en de geitenkaas goed door elkaar. Meng ook de peterselie erdoor.

Bak de witlofreepjes met ui kort aan in wat olie op hoog vuur.

Beleg het flammkuchendeeg met het crème fraîche mengsel, de witlof- en baconreepjes en maal er wat peper over.

Bak de flammkuchen in de Airfryer, 10 minuten op 180 graden.

Serveren

Snijd de flammkuchen door de helft.

Serveer direct, zodat de flammkuchenhapjes nog een beetje warm zijn.

Heb je geen Airfryer? Deze snack is ook klaar te maken in de oven! Tel 20 graden bij de temperatuur op en vermenigvuldig de bereidingstijd met 1,5.