stomen

Feestelijk varkenshaasje met blauwe bessen

Lekker met broccoli en krieltjes!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Weinig werk, groots resultaat. Hier scoor je punten mee als je bezoek krijgt!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Leg twee keer 3 plakken rauwe ham naast elkaar met een kleine overlap.

Maak een insnede in de varkenshaasjes tot op ⅔ van het vlees en leg ze open op je werkblad.

Bestrooi de binnenkanten licht met peper en zout en besmeer ze vervolgens met de roomkaas en de honing Leg hierover de blaadjes basilicum en verdeel de blauwe bessen erover.

Klap het vlees dicht, leg ze in de lengte op de uitgespreide rauwe ham, wikkel deze er goed omheen en zet de ham vast met cocktailprikkers.

Koken

Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes zachtjes rondom in 15 minuten bruin en gaar.

Serveren

Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze op een mooie grote schaal.