stomen

Escalivada

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil ongeveer 15 minuten, spoel ze koud in koud stromend water.

Maak intussen de aubergine en courgettes schoon, verwijder de boven- en onderkant en snijd de groenten in lange plakken. Bestrooi ze met wat zout en laat ze even liggen.

Maak de paprika’s schoon, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in brede repen.

Snijd de vleestomaten in dikke plakken en bestrooi ze alvast met wat zout en peper. Maak de knoflook schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de aardappel in vieren.

Koken

Verwarm een grillpan of grillplaat. Besprenkel alle groenten met olijfolie.

Grill de groenten om en om gaar, beste is het om dit per groentesoort te doen, houd ze warm in een ovenschaal die je in een oven van 100˚C zet.

Serveren

Verdeel de gegrilde groenten over de borden en schenk er eventueel wat olijfolie naar smaak over.

Bestrooi vervolgens met versgemalen peper, zout, majoraan en schaaf er tenslotte de Manchego kaas over. Serveer de Escalivada met versgebakken stokbrood.

Tip 1: natuurlijk ook lekker met gewone Hollandse kaas.

Tip 2: bereid de groenten op de hete BBQ-plaat